Claire Bessant - De Kattenfluisteraar E-mail

 

Claire Bessant heeft als bijnaam “de Kattenfluisteraar” en is vanaf 1991 verbonden aan het FAB*; sinds augustus 1994 is ze Chief Executive van deze Britse organisatie. Daarnaast geeft zij tal van lezingen en heeft ze een groot aantal boeken geschreven over de kat. Bessant heeft een Bachelor of Science in Dieren fysiologie en voedingsleer.

 

Claire Bessant heeft als bijnaam “de Kattenfluisteraar”
Claire Bessant, “de Kattenfluisteraar”

 

Zij is tevens de auteur van het boek “De Kattenfluisteraar”. Een boek waarin zij uitlegt uit hoe een kat in elkaar zit, wat zijn natuurlijke gedrag en instinct is, wat katten leuk en lekker vinden en waarom. Ze laat zien op welke manier katten communiceren, welke “kattenkarakters” er zijn, en hoe je katten het beste dingen kunt aan- of afleren. Met deze kennis zul je je kat beter begrijpen en problemen met eten, agressie of angst, sproeien, krabben aan meubels en ander ongewenst gedrag kunnen oplossen. En door op een meer natuurlijke manier met je kat om te gaan zal hij nog prettiger gezelschap worden dan hij al was.

 

De Kattenfluisteraar, boek van Claire Bessant


Al duizenden jaren wordt de kat als huisdier gehouden, en nog steeds is hij onze favoriet. In de afgelopen decennia is de wijze waarop de mens naar huisdieren kijkt echter rigoureus veranderd, en dat stelt ons in staat het contact met onze kat aanzienlijk te verbeteren en te intensiveren.

Beschrijving van het boek “De Kattenfluisteraar”:
De titel van dit boek over katten is duidelijk gebaseerd op de bekende roman "De paardenfluisteraar" van Nicholas Evans. Maar dit is geen roman over de geestelijke communicatie van mens en dier, maar een boek waarin de gedragingen en lichaamstaal van de kat worden beschreven en tips aangedragen worden hoe de mens die signalen moet "lezen". Omgekeerd worden tips gegeven hoe de mens de gedragingen van de als eigenzinnig bekende kat kan beïnvloeden. Deze onderlinge communicatiestroompjes worden duidelijk omschreven en vaak toegelicht door anekdotes. Ook wordt er veel aandacht geschonken aan de functie van de kat als rustbrenger in het huishouden en in andere samenlevingsvormen zoals bejaardentehuizen en peuterspeelzalen. Hier staan ras, voeding en gezondheid van de kat nu eens niet centraal, maar het harmonieus samenleven van mens(en) en kat(ten). Daardoor neemt dit boek een aparte plaats in binnen de constante stroom boeken over wat tegenwoordig ons populairste huisdier is.*Het Feline Advisory Bureau (FAB) promoot met grote toewijding de gezondheid en het welzijn van katten, door op allerlei manieren de kennis over katten te vergroten. Hierdoor zijn we beter in staat katten(problemen) te begrijpen en steeds beter voor onze katten te zorgen. Het FAB is een non-profit organisatie die het welbevinden van katten wil bevorderen in al zijn facetten. Het is opgericht door Joan Judd in 1958 toen de kennis over katten en de behandeling door dierenartsen nog in de kinderschoenen stond en uitgegroeid tot een enorm bolwerk van kennis over katten in de breedste zin van het woord.

 

Feline Advisory Bureau (FAB)

 

Wie is Online

We hebben 5 gasten online