La Cimetière des Chiens - Het beroemde dierenkerkhof bij Parijs E-mail

 

La Cimetière des Chiens

 

La Cimetière des Chiens is één van de oudste en mooiste dierenbegraafplaatsen. De naam doet vermoeden dat het een begraafplaats is voor honden, maar er liggen ook katten, schapen, parkieten, papegaaien en zelfs paarden begraven. Zo’n 40.000 dieren in totaal. De graven zijn over het algemeen eenvoudig: kleine staande stenen waarop een foto zelden ontbreekt. Een enkel huisdier is vereeuwigd in steen of marmer. La Cimetière des Chiens ligt in Asnières, een voorstad van Parijs, net naast de Seine en werd in 1899 aangelegd

De grote toewijding waarmee de graven verzorgd worden is echt opvallend en het kerkhof behoort zonder twijfel tot het best onderhouden en meest bezochte van Europa. De graven zijn prachtig versierd met verse bloemen en de grafstenen zijn perfect onderhouden. Tijdens de Kerstdagen worden vele graven vaak opgesierd met kerstbomen, slingers, kaarsjes, enz. Veel grafteksten zijn ware tranentrekkers. Blijkbaar is de liefde voor huisdieren vaak net zo groot of zelfs nog groter dan die voor een medemens.

In Asnières vind je niet alleen beroemde huisdieren, zoals de beroemde TV-hond Rintintin, maar ook huisdieren van beroemdheden, zoals Kroumir, de kat van de beroemde Franse journalist en politicus Henri De Rochefort, waarvan verteld wordt dat ze uit verdriet vier dagen na haar meester stierf.

Omdat La Cimetière des Chiens overspoeld werd door toeristen is het tegenwoordig - middels een pasje - alleen nog toegankelijk voor mensen die er een huisdier hebben begraven.
Hieronder twee voorbeelden van grafstenen op dit beroemde dierenkerkhof.

 

La Cimetière des Chiens

 

La Cimetière des Chiens

 

Wie is Online

We hebben 24 gasten online