Koi Bal - Het leukste speeltje voor Koi karpers E-mail

 

Koi bal

 

Een Koi Bal is een nieuw speeltje in de vorm van een bal speciaal voor Koi karpers. Een bal waarmee je ze kunt voeren en waarmee de Kois kunnen spelen. De Koi Bal is gemaakt van plastik en heeft een doorsnede van ca. 12 cm.
Een Koi Bal wordt ook wel Floating Feeding Ball of Koi-Joggingball genoemd. 

Hoe werkt het?
Je vult de Koi Bal met visvoer (standaard ca. 3 mm) en plaatst de bal in de vijver. Door de 2 drijflichamen in de bal blijft deze bal ca. 75% onderwater en het overige deel bovenwater drijven. De bal loopt dus vol met water, maar blijft drijven. Er wordt een extra "deurtje" meegeleverd zodat je ook voer dat groter is dan 3 mm en bijvoorbeeld zijderups erin kunt stoppen.

Zodra de bal op het water drijft, zullen de vissen er tegenaan zwemmen. Vervolgens zal er geleidelijk voer uit de gaatjes van de bal vallen, hierdoor zullen de Kois er continue tegenaan blijven zwemmen totdat de bal leeg is. Hoe meer omwentelingen de bal maakt, hoe vlugger het eten vrij komt. De slimme Kois hebben dit zéér vlug door. Tengevolge van dit "spelen" met de bal zullen de Kois langer aan het wateroppervlak blijven zwemmen. Het is een leuk gezicht om de Kois zo bezig te zien met de bal.
De Koi Bal kan je los laten drijven, maar je kan de bal ook vastmaken aan de rand van de vijver met behulp van het speciale oogje aan de bal.

 

Koi bal

 

Koi bal

 

Wie is Online

We hebben 12 gasten online